Cartier Santos-Dumont XL Clone Edition 2021 stål-og-gull

Eksakt Cartier replika klokker har en skarp sans for elegante, originale og uanstrengte klokkedesigner. Blant de mange formene og designene er en av de mest emblematiske klokkene Santos, generelt anerkjent som det eldste armbåndsuret for menn. Gjennom årene har kolleksjonen utviklet seg langs sportigere og dristigere linjer, godt representert av disse nyere modellene.

For 2021 er det et nytt par Cartier Santos-Dumont XL Clone Edition-klokker, inkludert denne kjekke tofargede klokken som vi skal se på i dag.


Bakgrunn
Santos AAA replika klokker er en av Cartiers eldste samlinger, og det er også en klokke eksklusivt dedikert til menn. Santos er en ekstraordinær klokke, ikke bare for Cartier, men også for hele urindustrien. I tillegg gjør dette Santos til den første pilotklokken i historien.

Den originale klokken har en firkantet ramme med synlige skruer, som er det stikk motsatte av den runde overflaten på lommeur fra den tiden. Santos tok av igjen på 1970-tallet, da den dukket opp igjen som en armbåndsdel med skruer på rammen og armbåndet.


Disse superklone Cartier-klokkene ble relansert i 2019, først utstyrt med et kvartsverk og en designhyllest til 1904-modellen, inkludert en krone med perler og en fremtredende blå cabochon, samt et flatere og mindre volum enn Santos de Cartier-klokken sak.

I år lanserte det parisiske merket to nye klokker basert på Cartiers Santos-Dumont XL Hand-Wound. Først og fremst, ikke vist her, er det en dyr platinaversjon med lyseblå urskive. For det andre, det som er enklere å bruke (og muligens mer visuelt tiltalende) er at denne modellen i stål og rosegull har en ny urskivedesign.


Den sentrale kassen er laget av rustfritt stål, med en vertikal børstet overflate og en polert fas på siden. Rammen er laget av 18k rosegull og helpolert. Selv om jeg vanligvis ikke liker tofargede klokker, fungerer stål og gull godt på Cartier Santos-Dumont XL første kopi-klokker.

Den styrker til og med personligheten ved å trekke oppmerksomheten til det mest unike elementet i designet: rammen. Det gir også en følelse av varme og behagelig luksus. Alt i alt, med denne kombinasjonen av farger og den kompakte størrelsen på klokken, legemliggjør denne begrensede utgaven av Santos-Dumont XL nok en gang Cartiers visjon om eleganse. Ikke konservativ, litt original og uanstrengt elegant.


Etter min mening er mangelen på originalitet og dybde på denne skiven hovedfeilen til den nye sveitsiske Cartier 1:1-kopiklokkene. Den nye klokken med begrenset opplag endret dette fullstendig ved å oppdatere de fleste aspekter av urskiven.

Inne i kassen slår 430 MC urverket, som er basert på Piaget 430P, som er en 2,15 mm håndviklet bevegelse som også brukes til Drive Extra-Flat. Den er relativt enkel og er kjent for sin kompakte størrelse. Den slår med en frekvens på 3 Hz og gir en relativt kort gangreserve på 38 timer.


Denne Cartier Santos-Dumont XL replika klokker norge i stål og metall er parret med en integrert mørkegrå alligatorskinnreim og lukket med en nålespenne. Den er utstyrt med et hurtigutløsersystem som gjør at stroppen kan skiftes uten verktøy.