Å betale prisen eller spille ventespillet – Hvor lenge kan du sitte stramt for sveitsiske luksus-falske Rolex-klokker?

Å ha noe, innse at du har midlene, gå til butikken og dra med ønsket om er ikke noe som skal tas for gitt. I hvert fall ikke når du er ute etter en luksuriøs sportsklokke fra merker som Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet og Vacheron Constantin. Hvis du legger alle ventelistene i verden for AAA Rolex replika klokker fra disse merkene oppå hverandre, ville den papirbunken nå toppen av den nesten 830 meter høye Burj Khalifa. Trenger ikke google hvis dette stemmer; Jeg har allerede gjort min forskning og matematikk. Vil du være en del av det? Vel, noen mennesker har ingen problemer med det. De vil bare få navnet sitt fjernet, og på flere steder hvis de er fast bestemt på å enten eie klokken eller snu den for en rask og stor penge. Men andre, erfarne og lidenskapelige klokkeentusiaster, for eksempel, er mindre ivrige.

Hvor lenge kan du sitte stramt for 1:1 beste Rolex falske klokker? Penger kjøper deg tid


Hvordan kan du kjøpe tid? Noen sier at å spise sunn mat hjelper deg å leve lenger og dermed kjøper deg tid. Men jeg snakker tydeligvis ikke om den typen tid. Jeg mener klokker. Og å gå helt organisk eller vegansk vil ikke hjelpe deg med å kjøpe billige replika Rolex GMT-Master II-klokker, for eksempel. Hva vil? Penger. Mer penger enn Rolex vil ha for det. Men hvorfor vil du betale det? Er det å vise det frem på Instagram eller for å føle at du tilhører en utvalgt gruppe mennesker du ønsker å bli assosiert med? Eller er det fordi du elsker det GMT-mesteren står for i den urologiske tradisjonen? Hvis det er det tredje alternativet, er du også godt klar over at listeprisen er rimelig, og at en pris på 30 000 € på det parallelle markedet er ute av kontakt med det faktiske produktet.


Hva som er rett og hva som er normalt er to vidt forskjellige ting

Misforstå meg rett, markedet har alltid rett. Det er et spørsmål om etterspørsel og alt. Men hva som er rett og hva som er normalt er to vidt forskjellige ting. Utsalgsprisen er normal, prisene på for eksempel Chrono24 er det ikke. Jeg har skrevet det før i et stykke om at amerikanske Rolex Daytona-kopiklokker på nett ikke lenger er en klokke, men i stedet en vare. Og det gjelder ikke bare Daytona. Det går også for en hel rekke luksuriøse Rolex-kopiklokker for sport til salgs, fra Submariner til Royal Oak. Og fordi Royal Oak og Nautilus (men også Aquanaut) nå er mer eller mindre uoppnåelige, er Vacheron Constantin Overseas – en gang et smart Haute Horlogerie-alternativ – nå også et produkt på venteliste.


Gir mening i metallet

Problemet med investeringsspillet er at det ikke bare fullstendig overskygger de aktuelle luksuriøse kopiene av Rolex-klokkene, men også håndverket urmakeri, historien og tradisjonen til merkene, og lidenskapen og fascinasjonen til samlere og aficionados. Det emosjonelle aspektet ved en mekanisk luksusklokke er ikke bare prestisjen til et merke som sliter på eieren av en klokke. Det er det mikromekaniske vidunderet under skiven, etterbehandlingen av de forskjellige delene, funksjonaliteten og nøyaktigheten; en svært håndgripelig skapelse som er en del av en lang historie og sterk tradisjon. Med andre ord, jo høyere prisen er på en stål Submariner på annenhåndsmarkedet, jo mindre fornuftig gir det metallet. Pris og produkt blir løsrevet. Og det samme har folk som kjøper dem til tre ganger listeprisen.

Hvordan takle det å ønske seg en klokke på venteliste? Den buddhistiske tilnærmingen

Den beste løsningen er å slå av ønsket om «Klokker X». Det kan kreve viljestyrke eller et lynkurs i meditasjon, men det vil være verdt det. Buddha lærte at måten å slukke begjær, som forårsaker lidelse, er å frigjøre seg fra tilknytning. Det er buddhismens tredje edle sannhet som gir deg muligheten til frigjøring, og hvis du blir altfor frustrert over å stå på en venteliste og annonsen din ikke svarer på anropene dine, kan det godt være noe for deg. I denne tidsalderen med rimelige kvartsklokker, smartklokker og nesten alle andre elektroniske objekter i ditt nærvær som forteller tiden, er mekaniske luksus engros Rolex falske klokker ikke lenger en funksjonell vare. Å erkjenne dette kan hjelpe med å (gjen)oppdage den grunnfestede selvbevisstheten.

Å selge din sjel, miste din verdighet

Alternativet til den buddhistiske tilnærmingen er å bare betale opp. Men det er ikke et levedyktig alternativ for de fleste klokkefans, så jeg lar det være med det. Men hva gjør du når du ikke har et åndelig bein i kroppen din, og du ikke har tenkt å ta øynene fra premien?